به گزارش ایکنا از لرستان، كاشتن سبزه نوروزى یکیاز آيينهای قبل از نوروز در لرستان است. از نيمه اول اسفند دانههاى گندم، عدس، باقلا، تخمه سفيد و كنجد را براى سبزه عيد خيس مىكنند و يک هفته بعد آنها را در ظرفهاى چينى يا مسى با سليقه و گاهى هم به اشكال هندسى مثلاً چهارترک يا شش ترک در اطراف و دايره (باقلا) در وسط، مىكارند و هر يک از تركهاى آن نيز گندم يا عدس مىباشد.
كوزه سبزى هم معمول است. به اينصورت كه كوزه را با پارچهاى پنبهاى مىپوشانند، سپس تخمه سفيد يا كنجد را در آب خيس كرده و بر روى كوزه بهطور يكنواخت مىكشند و يک روز آنرا مىگذارند تا بچسبد، پس از آن كوزه را پُر آب مىكنند بهطورىكه آب موجب ريختن دانهها نشود. از نفوذ آب از ديواره كوزه و بهتدريج دانهها سبز مىشوند.
گاهى بر گرههاى چرخى چوب قليان نيز گندم مىكارند. مادر بزرگهاى خانواده نيز به تعداد و به نام كودكان خانواده و براى نوادگان گندم خيس شده را در پوسته تخممرغ مىريزند و سبز مىشوند و پيش از تحويل سال آنها را به كودكان مىدهند كه بر سفره هفتسين خودشان بگذارند.